امام صادق (ع) فرمودند: خرما از بهشت است و هر کس در حال ناشتا هفت عدد خرمای درجه ی یک بخورد سم و شیطان(میکروب) به او ضرری نمی رساند.
در جای دیگر نیز فرموده اند: در حال نفاس به زنانتان خرما بدهید تا فرزندانتان حلیم و بردبار شود.
به نام خدا
خرما:
نام عمومی و علمی:
نام لاتین این میوه Date-Plam و نام علمی آن Phoenix dactylifera می باشد.
معرفی مشخصات میوه:
خرما میوه ای است خوراکی، خوش طعم که درخت آن در نواحی مرکزی ایران پرورش داده می شود. منشأ اصلی درخت خرما را عربستان و نواحی شمالی آفریقا ذکر کرده اند. در قرآن نیز به نام و خواص خرما اشاره شده است. درخت خرما که ارتفاع آن 10 تا 20 متر می باشد. برگ های آن در قاعده خاردار، دراز به طول 3 الی 6 متر، سبز رنگ با برگچه های خشن و مومی است. از میوه، صمغ، گرده ی تلقیح و هسته ی خرما می توان به عنوان دارو استفاده کرد.
اثرات و خواص درمانی:
امام صادق (ع) فرمودند: خرما از بهشت است و هر کس در حال ناشتا هفت عدد خرمای درجه ی یک بخورد سم و شیطان(میکروب) به او ضرری نمی رساند.
در جای دیگر نیز فرموده اند: در حال نفاس به زنانتان خرما بدهید تا فرزندانتان حلیم و بردبار شود.
میوه ی خرما مقوی امراض سینه و ریه، ضد سرطان، زیاد کننده ی خون، ضد اسهال، ضد زکام و کری، مقوی فعالیت مغز و تکمیل کننده ی قوه ی باء می باشد. زیاده روی در مصرف خرما باعث بالا رفتن فشار خون می شود.
ترکیبات شیمیایی:
خرما دارای انواع ویتامین های PP,E,B2,B1,D,B,A و مقدار قابل ملاحظه ای پتاسیم، پروتئین،مواد چرب، خاکستر،مواد لعابی، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، گوگردی به شکل کلوتاتیون، تیامین، نیاسین و رایبوفلاوین می باشد.